Get Adobe Flash player

عضویت در خبرنامه

اخبار و آموزشهای حسابداری را در ایمیل خود دریافت کنید...

تبلیغات

تبلیغ در ایرانحسابدار

ورود کاربران

اخبار اقتصادی

خبرگزاری خبرآنلاین - آخرین اخبار ایران و جهان | Khabaronline

حاضرین در سایت

ما 16 مهمان آنلاین داریم

امروز

جمعه, 10 فروردین 1403
خانه آموزش حقوق و دستمزد مراحل کلی شکایت از کارفرما

اطلاعیه های ایران حسابدار ...

- به کانال تلگرام ایرانحسابدار بپیوندید و از آموزشها بر روی موبایل استفاده کنید.

https://telegram.me/iranhesabdari

- با ثبت ایمیلتون در بخش خبرنامه از آخرین اخبار و آموزش ها مطلع شوید.

میانگین امتیار کاربران: / 1
ضعیفعالی 

در این مقاله فرض ما این است که با کارفرمای خود مذاکره کرده اید و در خصوص حق و حقوق قانونی ، بیمه ، سنوات ، عیدی و یا هرچیزی که به حقوق و دستمزد و یا به اصطلاح جدید جبران خدمات شما مربوط می شود به توافق نرسیده اید، چرا که به نظر ما قدم اول شاید بهتر باشد درخواست ها و مشکلاتتان را با کارفرمایان مطرح کنید و اگر از پرداخت حق و حقوق قانونی شما که به تفصیل در بخش مقالات حقوق و دستمزد به آن پرداخته ایم  سرباز می زند باید طبق روال زیر از ایشان به وزارت کار شکایت کنید.

نکته دیگر اینکه فرض ما این است که شما قرارداد و بیمه دارید و در مقالات بعدی به حالاتی که شما فاقد قرارداد و بیمه هم هستید خواهیم پرداخت.

  1. شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را پیدا کنید ( مرکز بیمه تامین اجتماعی شما ارتباط مستقیمی با اداره کار و امور اجتماعی دارد ) ، سپس از همین طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا خواهید کرد
  2. به اداره کار مربوطه بروید و از واحد ارجاع آن یک نامه برای شعبه بیمه گذارتان بگیرید.
  3. نامه را دریافت و به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که شما از انجا ثبت نام بیمه را انجام دادید بروید ، و مرحله به مرحله سوابق بیمه خود را جمع اوری کنید ( ممکن است سوابق در شعبات مختلف باشد،باید به آخرین شعبه که بیمه شما رد شده است مراجعه و درخواست جمع آوری سوابق را بدهید)
  4. سوابق را به اداره کار ببرید ، واحد ارجاع بروید ، فرم های دادخواست را دریافت کنید این فرم حاوی پرسش اطلاعات شخصی شما ، محل کار ، و دلایل تنظیم دادخواست را نمایش می دهد که شما در پایین ان علت دادخواست یا شرح دادخواست را می نویسید.
  5. اداره کار نامه ای را با توجه به دادخواست شما به عنوان نامه سازش می دهد و از شما می خواهد که انرا به کارفرما بدهید تا در جلسه سازش که معمولاً چند هفته زمان می برد تا برگزار شود ، بدهید تا انها در جریان کار قرار بگیرند
  6. جلسه سازش در همان اداره کار انجام می شود و دو طرف دلایل و مدارک خود را با توجه به دادخواست کارگر ابراز می کنند و اگر به نتیجه برسند ، دامنه شکایت به پایان می رسد و اما اگر به هر دلیلی مثلاً کارفرما به جلسه سازش نیامد یا اینکه سازشی حاصل نشد کار به جلسه تشخیص می رسد.
  7. جلسه تشخیص بعد از جلسه سازش صورت می گیرد ، نامه تشخیص به کارگر و کارفرما توسط اداره کار ابلاغ می شود . در جلسه تشخیص رای ای که کارشناسان در جلسه سازش صادر کرده اند به 2 طرف ابلاغ می شود ، اگر یکی از دو طرف اعتراضی داشته باشد و به توافق نرسند ، به جلسه  حل اختلاف پرونده ارجاع می شود
  8. جلسه حل اختلاف اخرین جلسه ارائه شکایت در اداره کار است ، دو طرف حاضر و مدارک و اسناد خود را در رابطه با پرونده مطرح می کنند . سپس رای نهایی صادر می شود.


به این نکات خیلی توجه کنید:

1- معمولاً سعی کنید با یک مدرک یا سند دادخواست شکایت را مطرح کنید مثلاً حقوق و پاداش - سنواتی که دریافت نکردید را حتماً با علت ذکر کنید

2- بخش اطلاعات در اداره کار شما را در صورت نیاز به راهنمایی کمک خواهد کرد ، همچنین در کارگزاری های بیمه تامین اجتماعی بخش مشاوره برای ارباب رجوعان تعیین شده است

3- اگر با دلایل و اسناد معتبر دادخواست را تنظیم کنید 100 درصد در محکمه پیروز خواهید بود و کارفرما چاره ای جز قبول رای صادره اداره کار ندارد.

4- در صورت سرباز زدن کارفرما هنگام اجرای حکم ، شما می توانید نامه اجراییه را از واحد بایگانی اداره کار بگیرید و به شعبه قضایی که انها راهنمایی می کنند مراجعه و انها برای شما یک مامور را برای گرفتن حقتان در اختیارتان قرار می دهند که البته در 1 درصد مواقع کارفرمایی انقدر مقاومت از خود نشان می دهد که بخواهد کار به مامور قضایی برسد !!!

5- مدارکی که حضور و کار شما را تائید می کند را  آماده و به همراه داشته باشید ، بطور مثال :

 

  • پرداخت هائی که کارفرما به شما انجام داده است صورتحساب گردش حسابتان که کارفرما به آن برای شما حقوق واریز کرده.
  • کپی چک ها و یا پاداش هائی که گرفتید.
  • احکام و یا قراردادهای داخلی
  • احکام و برگه های ماموریت
  • برگه های مرخصی شامل بدون حقوق ، استحقاقی ، زایمان و ....
  • هرچیزی که به کاری که شما برای کارفرمایتان انجام داده اید مربوط می شود.